Sådan får du billig julemad

Julen nærmer sig, hvilket traditionelt ikke er en billig højtid. Den er forbundet med mange udgifter, hvoraf en ikke helt ubetydelig del går til maden, kagerne og drikkevarerne. Dette er et punkt, hvor der typisk ikke må mangle noget. Hele familien skal forkæles igennem hele december måned og især i juledagene, hvor man ofte får gæster, og tager på besøg hos hinanden. Dette er naturligvis ikke helt billigt, men i denne artikel forsøger vi at give dig nogle gode råd til at spare uden at gå på kompromis med kvaliteten, udvalget og mængden af vådt og tørt. Ved at følge rådene i denne artikel kan du slippe for at skulle låne penge til julen via et minilån eller et hurtiglån.

Køb ind til hele måneden

Der er penge at spare ved at købe stort ind. I starten af december måned bør du derfor købe ind til hele måneden af de varer, der kan holde sig. Ting som mælk, brød og ost kan du altid supplere op med i løbet af måneden. Husk på at ringe mange ting kan fryses ned og tages ud efter behov. Overvej også at købe ind til nytårsaften på samme tid. Mad og drikkevarer er ofte ikke på tilbud mellem jul og nytår, da butikkerne ved, at de nok skal få solgt ud.

Køb ind på den anden side af grænsen

Dette kan ofte spare dig for op imod 25 procent af det samlede beløb. Især er læskedrikke, alkohol og kødprodukter billige på den anden side af grænsen. Tag turen til grænsen i starten af december og se desuden efter mængdetilbud.

Lav store portioner ad gangen

Hvis du ved, at I der hvert år er efterspørgsel efter dine berømte småkager eller andet, som du er god til at lave, så spar tid, energi og penge ved at lave store portioner af gangen, og gerne nok til hele måneden. Rigtig mange typer madvarer og færdiglavede retter kan fryses ned og spises med velbehag senere.

Køb gult

I denne sammenhæng er gult synonymt med discountbutikker som Netto, Aldi, KIWI og LIDL. Her kan du typisk gøre en god handel på basisvarer som pasta, ris og kartofler. Derudover kan der også være enkelte procenter at spare på mærkevareprodukter som mælk fra Arla, der kan være op imod en krone billigere per liter. Kombiner rådet med nedenstående, og du opnår en endnu større besparelse.

Kig i tilbudsaviserne

I tilbudsaviserne er det ofte butikkernes slagtilbud, der præsenteres. Der kan være mange penge at spare ved at strukturere ens indkøb ud fra de varer, der er på tilbud i den pågældende uge i de forskellige butikker.

Overordnet kan man sige at med en smule omtanke, er der mange penge at spare. Du behøver ikke følge alle rådene, men jo flere råd du følger, desto flere penge er der at spare. Hvis du stadig mangler penge, så kan du låne 5000 kr.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.