Spar penge på EL

Denne artikel henvender sig til de folk der kunne tænke sig at blive mere miljøbevidste eller endeligt bare spare nogle kroner og øre. Besparelserne vil ikke kunne ikke gør dig til en overnight millionær, men vil igennem årene løbe op i et pænt beløb. Samtidigt vil disse kunne bidrage til en bedre verden.

Besparelserne på strøm handler ligesom alt andet i livet om rutine, og rutiner er svære at ændre, men nemme at vedligeholde. Der er mange eksempler på hvordan strømmen bliver brugt, mår den kan spares.  Det kan eksempelvis være det at have ubrugte apparater godt kørende i baggrunden eller på standby: fjernsyn, dvd og computere. Og ja, det at have en oplader i en strøm stik koster også! Det er derfor vigtigt at slukke for alt det, der kører statisk i baggrunden. Det kan være det er ører på en dag, men når det så bliver ganget op med måneder og år, kan det lige pludselig blive en hel del!

Så er der strømbesparende apparater, som kan være værd at investere i. Efterhånden koster de næsten de samme, som de almindelige og gammeldags modeller. Samtidigt, plejer de at vare længere, være mindre omkostningsfulde i drift og have en moderne design. Med hensyn til pærer, kan det være en god idé at bytte de ældre modeller til A-pærer. Det siges at 7 A-pærer sparer 500 kroner om året, og i en stor ejendom kan det lige pludseligt blive til en hel del. Dette kan hurtig løbe op i en rejse, et par gode ture i byen eller noget helt tredje i længden.

Opmærksomheden omkring det vi foretager sig er noget af det bedste vi kan gøre for os selv. Det er en livsstil, der skaber fokus på det der er vigtigt, mens alt andet bliver sorteret fra. Strømbesparelser er blot et eksempel på hvad man kan gøre, og der er langt flere ting man kan spare på udover dem jeg nævnte. Det at spare kræver en helt anden tilgang til tingene, og det at kunne skære det unødvendige fra er en nyttig evne, som kan tilegnes. Lidt netsurfing om dagen kan hurtigt ende med at spare tusinder og kroner om året, så held og lykke!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.