Er banklån dit billigste alternativ?

Efterhånden som bankernes lånevilje bliver mindre og mindre, så opstår der muligheder for alternative låneformer. Dette er naturligvis en selvfølge i et konkurrencedygtigt marked, at udbud og efterspørgsel følges ad, så der altid er alternativer og muligheder, for de der efterspørger en vare eller et givent produkt.

Indenfor hurtiglån og forbrugslån har man traditionelt kun haft mulighed for at låne penge via banken. Dette skete på strenge vilkår, hvor banken dikterede betingelserne og fastlagde afbetalingen. Som privatkunde havde man bare at indordne sig og følge afbetalingsplanen, lagt af den emsige bankrådgiver. Prisen på lånet burde vi egentlig ikke tale om, sådan en søndag morgen. Det skaber bare dårlig stemning. Sagen er nemlig den, at de årlige omkostninger forbundet med et lån i banken, har været høje, og ofte har der været på et stiftelsesgebyr og et administrationsgebyr, samtidig med at der løbende er pålagt flere og flere renter. Det frække er, at renten ofte har hængt sammen med din økonomi. Hvis du har haft rod i økonomien, så blev du tilbudt lånet til en høj pris, mens du hvis du havde været en god kunde længe, kunne slippe med en billigere rentesats.

Det, at der ikke var faste priser på lån, har gjort at bankrådgiverne efter forgodtbefindende kan op- og nedjustere den årlige rentesats, afhængigt af forholdet til deres kunde. Dette fordrer ikke just god bankskik, og hvis man bringer en faktor som provision eller kommission per lån ind i billedet, så kan der skabes større tvivl om bankrådgiverens objektivitet. Det hører naturligvis ingen steder hjemme, at en bankrådgiver som en del af sin løn, får en bonus hvis han formår at vride ekstra renter og gebyrer ud af en sagesløs kunde, der egentlig blot vil låne 5000 kr. til at overleve måneden eller betale indskud i sin nye lejlighed. Læs mere om lån uden sikkerhed her.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.